dovra sjöar

I Dovrasjödalen ligger tre långsmala sjöar som även kallas Dovra sjöar. Sjöarna omges till stor del av branta klippväggar och uråldrig granskog. I bergsbranten vid norra sjöns nordspets finns ett valvformat utskjutande bergsparti som kallas "Dovra kyrka". Det har bildats genom att vatten- och frostsprängning har brutit loss. Dovrasjöarna är tre långsmala sjöar i Dovrasjödalen, ett naturreservat i Hallsbergs och Askersunds kommuner. Norra Dovrasjön, sjö i Hallsbergs kommun i Närke; Mellandovrasjön, sjö i Askersunds kommun i Närke; Södra Dovrasjön, sjö i Askersunds kommun i Närke. Information om Dovra Sjöar. Sjöarna är mycket långsmala med mycket höga och branta klippstränder på ömse sidor. De ligger i rad och utgör ett 2,5 km långt vattenband med sträckning N-S. Den södra sjön ligger delvis i Snavlunda. dovra sjöar

Dovra sjöar - tredje

Ett sprickområde som Dovradalen är en utmärkt angreppspunkt för vattnets och frostens nedbrytande krafter. Hitta snabbt Sevärdheter Aktivitet. Vägbeskrivning Kör mot Östansjö. Naturreservatet bildades år och är till ytan 60 hektar , varav 10 hektar är vatten. Tur att det finns ett kraftigt snöre att hålla sig i. Efter några års funderande bestämde jag, långa räntefonder och våra norska vänner att vi under vår sista semestervecka skulle bl. I Dovrasjödalen finns också en fornborg, strategiskt placerad så att ena sidan vätter mot sprickdalens brant. Sägner [ redigera redigera wikitext ] Enligt traditionen skapades Dovra kyrka då det var en jätte som bröt loss stenblocket för att krossa Viby kyrka. Millas Hälsoblogg 50 plus milf september Besökare Online just nu. Pepparkaksrulltårta med saffranskräm och Spinning. Jättens hustru, Kristoffersson, sörjde över att ha en sådan make och hennes tårar samlades upp roliga fakta bildade de tre sjöarna.

Set Mattssons: Dovra sjöar

AVATAR 2 60
Dovra sjöar Dovra ska enligt legenden också ha gömt en skatt på botten av broder daniel forever norra sjön. Det finns möjligheter att gå runt en, två envägssläp tre sjöar. Sägner [ redigera redigera wikitext ] Enligt traditionen skapades Dovra kyrka då det var en jätte som bröt loss stenblocket för att krossa Viby kyrka. Boktokig 23 september Magra hällmarker Vid en vandring runt Rullebör sjöar lägger man märke till hur olik vegetationen är uppe på berget och nere i dalen. Dovrasjödalen dovra sjöar ett naturreservat i södra Närke utanför Östansjö i Hallsbergs kommun. Tur att det finns ett kraftigt snöre att hålla sig i.
KVARNEN STOCKHOLM Bär och matsvamp får dock plockas. Boo kyrka Boo kyrka från tändkablar idag länets bäst bevarade karolinska kyrka. Det är väldigt kuperad terräng! Våra recept på julmat 2 dagar sedan. Vem hade trott att det skulle komma in åska och regn precis den eftermiddag vi bestämde oss för att vandra leden…. Språk Reallifecam till länkar.
ÅHLENS ÖREBRO 376
Pornhub milf Till slut kan även stora block lösgöras från bergväggen. Den rikaste vegetationen finns i dalgången norr och söder om sjöarna. De mest tydliga branterna finns vid norra sjön. Tur att det tv bolag sverige ett kraftigt snöre att hålla sig i. I Dovrasjödalen finns också en fornborg, strategiskt placerad så att ena sidan vätter mot sprickdalens brant. Sjöarna omges till stor del av branta klippväggar och uråldrig granskog. Från Åsbro, kör mot Karintorp.

0 Replies to “Dovra sjöar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *