rättigheter

De mänskliga rättigheterna (förkortas i vardagliga sammanhang ibland MR) är en del av folkrätten och övrig internationell rätt, och preciseras i internationella överenskommelser. Dessa rättigheter reglerar relationen mellan statsmakten och individen och fastställer samtidigt vissa skyldigheter som staten har gentemot. De mänskliga rättigheterna handlar att du ska kunna leva ett bra liv. Du har rätt till saker som frihet, utbildning, sjukvård. Du har rätt att bli rättvist behandlad och du har rätt att fly till ett annat land om du är förföljd eller om ditt liv är i fara. Illustration av två unga personer som möter en vuxen person som säger till dem: '. rättighet - betydelser och användning av ordet. Svensk ordbok online. Gratis att använda.

Rättigheter - ett

I dokumentarkivet finns FN: Det är staten som ska skydda människor och se till att de får sina rättigheter. De mänskliga rättigheterna förkortas i vardagliga sammanhang ibland MR är en del av folkrätten och övrig internationell rätt , och preciseras i internationella överenskommelser. Länderna ska skydda människor så att de kan känna sig säkra. Du har rätt att gifta sig med den du vill, och det är förbjudet att tvinga någon att gifta sig. I konventionerna finns regler för mänskliga rättigheter. Du får även veta vem som bestämmer i Sverige:. De mänskliga rättigheterna preciseras alltså i olika internationella överenskommelser. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida monsunbröllop referens. Start De mänskliga rättigheterna Vilka rättigheter finns idegranshäck Rättigheterna finns ort skåne i olika typer av internationella överenskommelser. rättigheter

Rättigheter - har

När politikerna fattar beslut måste de utgå från rättigheterna. Vissa anger Kyros cylinder som ett tidigt exempel på en uppräkning av några av dagens mänskliga rättigheter. Du får även veta vem som bestämmer i Sverige: Betydelser Exempel Nästa ord. Som ung har du alltid rätt att få säga din åsikt och vara med och bestämma om saker som handlar om ditt eget liv.

0 Replies to “Rättigheter”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *